Nye regler innføres

Grunnet sen sesongstart vil det bli innført nye regler i fotballen allerede inneværende sesong, her kommer en kort liste over endringene:

Hands: utilsiktet hands av angripende lag skal kun straffes hvis det umiddlebart resulterer i mål, eller skaffer «synderen» en målsjanse.

Straffespark: Hvis keeper forstyrrer, og skytter bommer (eller treffer stang, tverrligger), vil ikke straffen tas på nytt såfremt skytter ikke tydelig ble forstyrret av hendelsen. Ender situasjonen med at straffesparket tas på nytt, skal keeper ha gult kort. Skjer samme hendelse i straffesparkkonkurranse i samme kamp, blir det ikke rødt kort for keeper men nok et gult kort (tar altså ikke med seg kortet videre til en eventuell straffekonkurranse). Hvis både keeper og skytter forstyrrer samtidig er det skytter som skal ha gult kort.

Innbyttere: Hvert lag kan maks benytte fem innbyttere i løpet av kampen, men kun via tre stopp i aktiv spilletid. Bytter i pausen teller ikke for antall stopp. Blir det ekstraomganger kan hvert lag benytte en ekstra innbytter (og et ekstra stopp). Er ikke maks antall stopp og bytter brukt opp i ordinær spilletid, kan de benyttes i ekstraomganger.

Flere detaljer og info finner dere på NFF sine nettsider.

Start a Conversation

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *