2023 = Supporternes år

2022-sesongen er tilbakelagt, og de fleste klubbene ruster seg allerede for neste år både på trenerfronten og spillerfronten. Hadelandsfotball håper klubbene ikke glemmer sitt viktigste fokus.

Endelig ble det gjennomført en skikkelig sesong i breddefotballen, og det kunne spores en gryende gnist hos flere at lokalfotballen faktisk betyr mye for mange. Lunner FK ble fremhevet før sesongstart, hvor de så ut til å dra i gang supportergruppe for sitt lag. Dessverre ser det ut til at det døde ut like etter at de fikk skryt fra oss. På Jevnaker var det dødt første halvdel av sesongen, men etter sommerferien ble det virkelig liv på sidelinjen. Jevnaker Ultras bidro med til tider sydlandsk stemning på JIF sine hjemmekamper, og fikk også med seg en bortetur til Sande, som forhåpentlig sådde noen supporterfrø også i den klubben.

Jevnaker satser høyt med profilert trener, og Gran har uttalt at de skal satse på nytt. Begge deler applauderes høyt fra våres side, men det må ikke gå på bekostning av det aller viktigste for alle klubber. Hva er klubbdrift uten publikum? En ting er en beskjeden pris for å eventuelt se kampen, men salg av mat og drikke i kiosk, lodd osv. er med på å bidra til totalen det og. Dermed må klubbene, både i 4. divisjon og ned til 7. divisjon ha fokus på å tilby et produkt som gjør at folk vil komme å se. Det sportslige er selvfølgelig hovedfokus, men tenk også på rammen rundt kampene. Hva med en forkamp til selve A-lagskampen? Det vil kanskje dra enda flere opp til stadion for å se. Synliggjør også i sentrum når det er kamp. Plakater, flagg etc. vil tidlig gjøre det klart at i dag skjer det noe for de som er ute på handel. Sist, men ikke minst, å lage en ekstra ramme på selve kamparena. Musikk og enkel informasjon fra speaker gjør mye for opplevelsen både hos publikum og ikke minst spillere.

Hadde det ikke vært gøy hvis klubbene på Hadeland ble kjent for sine ihuga supportergrupper? Vår drøm og ønske for det nye fotballåret er å la 2023 bli supporternes år.

Start a Conversation

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *