På tide å by opp til fest

Jevnaker avslutter hjemmesesongen lørdag mot Kongsberg, og forhåpentlig blir det folksomt og god stemning på Jevnaker stadion.

Etter det forsmedelige bortetapet mot ROS (2-3), har det virkelig snudd for Jevnaker. Forrige hjemmekamp var en fest fra endte til annen, og endte til slutt med 6-1 over Eiker/Kvikk. Sist runde overrumplet laget Konnerud borte, og vant til slutt imponerende 4-0. Fire poeng ned til den eventuelle nedrykkstreken, noe som betyr at seier sikrer plassen for Jevnaker. Offensivt siste fem har JIF tydelig vist at de kan sette inn sluttspurt, hvor de nå står med et mål i snitt siste kvarteret. Defensivt må det strammes opp midtveis i 1. omgang, hvor nesten halvparten av baklengsmålene har kommet siste fem. Åtte strake kamper med scoring. Siste fem hjemme: 2-0-3

Kongsberg så lenge akterutseilt ut i bunnen, men etter en rekke uavgjorte mot topplag samt seire mot tabellnaboer, har klubben fortsatt mulighet å berge plassen. Men, skal det være mulig, kan de ikke gjøre som mot Sande sist (tap 0-7). To poeng opp til sikker plass, så her er det kun tre poeng som gjelder. Sliter offensivt med å score i sine fem siste, hvor de ikke har noen perioder med mer enn en scoring. Defensivt har det vært på grensen til kolaps siste halvtimen, med åtte baklengs på fem siste. Står uten seier på bortebane i år, og kun en seier siste 12. Siste fem borte: 0-1-4

Kongsberg vant motsatt møte i juni med 3-2, og siste åtte møter er status 3-2-3. Gjestene må klare seg uten Anders Brekke Nilsen i denne kampen grunnet suspensjon. JIF er kun en seier unna sikker plass, og er i bedre form enn gjestene. Her bør laget virkelig vise publikum verdi for oppmøtet. Tips: H